Spring naar de hoofdinhoud

Over 'canta'

Al sinds de jaren ’70 ligt hier in hartje Den Haag een buurtspeeltuin, “De Cantaloup” met bijbehorend voetbalveld, recreatiebadje en het clubhuis. In 2008 is het clubhuis verbouwd.

Stichting Clubhuis Cantaloup is de stichting die het clubhuis in de Speeltuin Cantaloup beheerd. Naast het verhuren en onderhouden van het clubhuis organiseert de stichting verschillende activiteiten zoals de Nationale Straatspeeldag in juni, eieren zoeken op 2e Paasdag, St Maarten tocht, Sinterklaas etc. Een groep enthousiaste vrijwilligers maken het bestaan van de Cantaloup mogelijk. Wij doen dit naast onze andere werkzaamheden. Voor wat betreft financiën is het bestuur afhankelijk van gemeentesubsidies en donateursgelden.

De speeltuin is openbaar terrein en wordt onderhouden door de gemeente. Indien u vragen of klachten heeft over de speeltuin neem dan svp contact op met de Gemeente Den Haag.

Het recreatiebadje is open op zomerse, warme dagen. Het badje kan alleen aan indien er iemand van het bestuur aanwezig is. Dat kunnen dus variabele tijden zijn. Vrij toegankelijk. Gebruik voor eigen risico.

Foto’s van de speeltuin #

Avatar Omarmt (2015) #

Het beeld Avatar Omarmt, gemaakt door Nenad Stankovic maakt onderdeel uit van Speeltuin Cantaloup. Het is een hommage aan Sigrid Adriaens en haar beeld “Omarming” (1994). Het beeld is 20 jaar later gerealiseerd, naar wens van Sigrid: “het beeld in het groot, waar kinderen op kunnen spelen”.

Nieuwsbrief abonnement #

(wordt geopend in een nieuw webbrowsertabblad)

Abonneren